Partio.fi

Etusivu | Infotorvi | Lippukunta | Tule mukaan | Shop | UKK

Miten pääsen mukaan Kulman Kiertäjiin
Kulman Kiertäjät toimii Helsingin Vallilassa. Jäseniä tulee lisäksi mm. Itä-Pasilan, Toukolan ja Kumpulan alueilta, kauempaakin. Meille ei ole merkitystä missä asut, pääasia että viihdyt. Voit jättää tietosi sähköisellä lomakkeella. Etsimme sopivan lauman tai vartion ja otamme yhteyttä. Syksyllä järjestämme yleensä yhteisen aloituskokouksen, josta ilmoitetaan näillä sivuilla. Sinne voivat tulla myös uudet jäsenet. Puhelimitse voi soitella täältä löytyviin numeroihin.

Mahtuuko mukaan?
Yleensä mahtuu. Tilanne kuitenkin vaihtelee, lähinnä johtajatilanteen mukaan. Suurin osa tulijoista löytää heti paikkansa olemassa olevista ryhmistä. Joskus sopivaa ryhmää ei ole, tai siihen ei pystytä ottamaan lisää jäseniä. Uuden lauman perustaminen voi kuitenkin olla vain ajan kysymys. Myös olemassa olevien tilanne vaihtelee jo yhden partiovuoden aikana. Säilytämme yhteystietoja ja otamme yhteyttä kun sopiva ryhmä löytyy.

Minkä ikäisenä voin liittyä?
Ainoaa ja oikeaa ikää ei ole. Kulman Kiertäjiin voivat liittyä kaikki kouluikäiset ja sitä vanhemmat tytöt ja pojat. Monet aloittavat partion samana syksynä, kun aloittavat koulun, mutta myöhemminkin ehtii mukaan - vaikka aikuisiällä - partiotaustalla tai ilman. Partion uusiin ikäkausiohjelmiin voit tutustua täällä. Alle kouluikäisiä emme ota mukaan.

Mihin aikaan vuodesta kannattaa liittyä?
Eniten uusia jäseniä liittyy syksyllä. Silloin perustetaan mahdollisuuksien mukaan uusia laumoja ja myös olemassa olevissa ryhmissä on silloin parhaiten tilaa. Vuoden varrellakin voi liittyä. Yksittäisille tulijoille löytyy yleensä paikka jostain laumasta tai vartiosta.

Miten jätämme liittymistiedot?
Kun lapsi on käynyt muutamassa kokouksessa, oma johtaja antaa lomakkeen johon täytetään liittymistä varten tarvittavat tiedot. Se palautetaan seuraavaan partiokokoukseen ja tiedot siirtyvät eteenpäin, Suomen Partiolaisille ja lippukunnan omaan jäsenrekisteriin. Jäsenmaksu laskutetaan aikanaan Suomen Partiolaisten toimesta. Sen suhteen ei tarvitse hätäillä, sillä partiovakuutus ja muut edut astuvat voimaan heti, kun liittymistiedot on toimitettu lippukuntaan.

Mitä partio maksaa?
Suomen Partiolaisten jäsenmaksu on noin 60€ euroa (2015). Se sisältää partiovakuutuksen ja sen myötä oikeuden osallistua lippukunnan ja partiopiirin tapahtumiin. Perheen toisen ja sitä seuraavien jäsenten maksu on jonkin verran edullisempi. Kulman Kiertäjät ei kerää omaa jäsenmaksua. Retkistä ja leireistä kerätään erilliset osallistumismaksut, jotka ovat hyvin kohtuullisia.

Mitä partiossa tehdään?
Partio tarjoaa lapselle hauskan ja monipuolisen tavan viettää vapaa-aikaa. Partio-ohjelma sisältää toimintaa luonnossa ja toisten ihmisten parissa. Rungon muodostaa viikoittainen kokoustoiminta omassa ryhmässä eli sudenpentulaumassa tai vartiossa. Lippukunnan yhteiset ja vartioiden omat retket rytmittävät partiovuotta, jonka päätapahtuma on jokavuotinen kesäleiri. Varttuessaan partiolainen ottaa vastuuta ensin oman vartion johtajana ja vähitellen yhä enemmän myös koko lippukunnan toiminnasta. Se jos mikä antaa eväitä kaikille elämän aloille. Toisille partiosta muodostuu elämäntapa, joka jatkuu myös aikuisiällä: oman lippukunnan parissa tai järjestöaktiivina.

Mitä välineitä partioharrastus vaatii?
Pakollisia hankintoja on hyvin vähän, jos ollenkaan. Harrastuksen alkuun pääsee hyvin pienellä panostuksella. Useimmat haluavat partiohuivin, jonka voi ostaa kokouksesta. Huivissa on lippukunnan tunnukset, siitä partiolaisen tunnistaa! Partioasuaan voi täydentää myöhemmin oman kiinnostuksen mukaan. Perus retkeilyvälineitä löytyy miltei jokaisesta kodista ja niitä on myös helppo lainata. Ensimmäinen retki tai leiri ei siis vaadi pitkää ostoslistaa. Vuosien varrella varusteita kertyy kuin itsestään.

UKK
Tästä takaisin kysymysvalikkoon.© Partiolippukunta Kulman Kiertäjät ry