Perhepartio (0-6 v. lapset aikuisen kanssa)

Rentoa menoa ruuhkavuosiin!

Perhepartiotoiminta on lasten ja aikuisten yhteinen harrastus. Perhepartiossa toimijoina ovat noin 3-6 -vuotiaat lapset oman aikuisensa kanssa. Kulmankiertäjissä kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita mukaan.

Ryhmät toimivat nokkapentusysteemillä, jossa jokainen perhe osallistuu vuorollaan ohjelman tekemiseen. Lapset ovat aina oman aikuisensa vastuulla.  Osallistuminen ei edellytä aiempaa partiokokemusta. Kulmankiertäjien perhepartioryhmät kokoontuvat noin kerran kuussa Vallila – ArToVa:n alueella. Toiminta tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. Sisätiloina ryhmillä on KulKin kolot Vallilassa, Paavalin kirkon kupeessa sekä Bokvillanilla Arabiassa. Ryhmien toimintakielenä on suomi ja lingua franca englanti.

Perhepartioryhmät noudattavat Suomen Partiolaisten (SP) ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten (PäPa) perhepartio-ohjelmaa ja toimintaohjeita, jotka löytyvät täältä. Näihin kuuluvat seuraavat osa-alueet: Lippukunnan ja PäPa:n toimintaan tutustuminen ja osallistuminen, arjen taidot, retkeilytaidot, kädentaidot, ulkoilutaidot ja luontotaidot.

Mukaan perhepartiotoimintaan pääset täyttämällä jäsenhakemuksen täällä. Ryhmiin otetaan uusia jäseniä ilmoittautumisjärjestyksessä. Jäseneksi ilmoitetaan vähintään yksi aikuinen sekä 4-6 -vuotiaat lapset. Jäsenmaksua peritään vähintään yhdeltä aikuiselta (I jäsen) per perhe sekä 4-6 -vuotiailta lapsilta (III jäsen).  Jäsenmaksu kattaa partiotapahtumissa voimassa olevan partiovakuutuksen. Alle 4- vuotiaat lapset eivät maksa jäsenmaksua, mutta kuuluvat jäsenmaksun maksaneen aikuisen partiovakuutuksen piiriin. Jäsenmaksuista voi hakea tarvittaessa vapautusta ja ohjeet tähän löytyvät täältä.